SERTIFIKATI

Mnogi brendovi tvrde da su ekološki prihvatljivi i zdravi za vašu kožu, ali Bambo Nature ima akreditovane nagrade i eko-oznake da to dokažu. Evo nekoliko priznanja koja smo dobili i šta oni znače za vas i vašu porodicu.

Promovisanje održivosti na svakom koraku

Sa ciljem stvaranja održivog društva kroz održivi konzumerizam,  eko oznaka nordijskog labuda  procenjuje uticaj proizvoda na životnu sredinu tokom celog životnog ciklusa proizvoda – od izbora sirovina, preko procesa proizvodnje, pa sve do odlaganja proizvoda. Bambo Nature pelene se proizvode u fabrici u Danskoj, gde se 95% ukupnog proizvodnog otpada reciklira. Nordic Eco-label oznaka garantuje da proizvod ispunjava najstrože ekološke i zdravstvene standarde kvaliteta. Da bi proizvodi imali ovu oznaku, moraju da ispunjavaju sledeće zahteve:

 

  • da ne sadrže izbeljivače, losione i parfeme
  • da imaju limitiran nivo proizvodnog otpada
  • da sadrže sirovine koje potiču iz obnovljivih izvora

Prestižna plava eko oznaka koja podiže svest o alergiji

Asthma & Allergiy Nordic je  sertifikaciju za proizvode koji predstavljaju najmanji mogući rizik da izazovu alergiju, ekcem ili iritaciju kože kod korisnika. Proizvodi koji dobiju ovu sertifikaciju ne smeju imati nikakve dodatke, nefunkcionalne sastojke, parfeme ili formaldehid.

Nagrađeni  proizvodi koji su nežni prema koži

Nezavisni instituti konstantno sprovode dermatološke testove na svim našim proizvodima. Testiranjem osoba koje imaju predispoziciju za atopijske kožne bolesti poput ekcema, možemo osigurati da čak i osobe sa osetljivom kožom mogu koristiti naše proizvode. Bambo Nature pelene i maramice su dermatološki testirane i ne sadrže poznate alergene i supstance za koje se zna da štete zdravlju i okolini, kao ni supstance koje neutrališu neprijatne mirise. 

FSC™ oznaka

FSC™ oznaka garantuje da celuloza koja se koristi u proizvodnji , potiče iz održivih šuma u kojima se više stabala posadi nego štos e poseče,
FSC™ (Forest Stewardship Council) je internacionalna nevladina organizacija posvećena promociji odgovornog i održivog eksploatisanja šuma širom sveta. Proizvodi sa FSC™-sertifikatom su napravljeni od sirovina koje potiču iz održivih
šuma u kojima se više stabala posadi nego što se poseče. Sledljivost oznake sertifikata strogo se kontroliše, a odabirom ovakvih proizvoda podstičete odgovorno upravljanje šumama
Abena A / S je sertifikovana u skladu sa FSC ™ standardima, a Abena Severna Amerika je distributer Abena sertifikovanih proizvoda FSC ™. Pogledajte više na www.abena.com.
eu eco label

EU Ecolabel

EU Ecolabel sertifikat, poznat i kao EU cvet , je zvaničan Evropski sertifikat  koji garantuje da proizvodi ispunjavaju stroge zahteve za očuvanje zdravlja i životne sredine, u pogledu sirovina, proizvodnje, upotrebe, sastava i sigurnosti. 

im green

Post-Consumer Recycled Bag

Naše pakovanje Bambo Nature pelena sastoji se od 30% recikliranih sirovina koje se koriste nakon upotrebe, što znači da je u proizvodnji potrebno manje plastike. Reciklirani materijali potiču od potrošačkog plastičnog otpada iz domaćinstva koji se pažljivo čisti i sortira po klasama. Ovim smanjujemo upotrebu neobnovljivih resursa koristeći sistem reciklaže na smislen način. 

Pin It on Pinterest