Svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dete. Kada se beba rodi, roditelji su već otkrili dosta toga o proizvodima koje žele, odnosno ne žele da koriste za svoje dete. Ovde mislimo, pre svega, na sva kozmetička sredstva za negu beba, od kupki, losiona, do krema, zatim na pelene, čiji je kvalitet veoma važan za zdravlje bebine kože, ali i na sve druge “pomoćne” kozmetičke proizvode koji treba da nam “olakšaju” život i proces nege bebe. Mi ćemo vam pomoći da odaberete najbolje vlažne maramice za negu bebe.

Jedan od proizvoda koji u velikoj meri olakšava presvlačenje bebe i koji skoro svi roditelji koriste za čišćenje pelenske regije su – vlažne maramice za bebe. Nema te mame koja nema pakovanje vlažnih maramica uvek uz sebe, u stanu, u tašni ili u automobilu. Vlažne maramice su, svakako, vrlo praktičan proizvod za svakodnevnu upotrebu. Izgleda jednostavno odabrati vlažne maramice za bebu, ali, ipak, treba obratiti pažnju na određene detalje, odnosno pažljivo čitati deklaraciju na njima.

Šta su zapravo vlažne maramice za bebe?

Vlažne maramice su super meki komadi viskoze ili mešavine viskoze i poliestera, natopljeni tečnošću koja čisti (i/ili dezinfikuje). Nakon upotrebe se bacaju, a imaju moć da očiste uprljani deo kože, kada je u pitanju lice ili pelenska regija. Nema nikakve dileme – vlažne maramice štede roditeljima vreme, a vreme je danas najdragocenije.

nega beba vlaznim maramicama

Kada se za negu beba koriste vlažne maramice

Slobodno možemo reći – gotovo uvek, bez obzira na doba dana i bez obzira na uzrast deteta. Vlažne maramice najčešće koristimo prilikom menjanja pelena i čišćenja pelenske regije. Preporuka je, svakako, da pelensku regiju očistite mlakom vodom kada god je moguće, jer čista voda je provereno najbolji način. Naravno, to nije uvek moguće, pa su vlažne maramice za bebe rešenje koje se nameće kao najpraktičnije za presvlačenje bebe. Vlažne maramice uglavnom imaju pH prilagođen bebinoj koži, pa je ne isušuju niti utiču na njenu vlažnost.

Osim kod presvlačenja, vlažne maramice za bebe su redovan “aksesoar” u tašni svake mame. Kada smo u šetnji, jedemo sladoled, prospemo sok, isprljamo ručice, ili cipelice, kada mazimo mace i kuce, ili isprljamo kolica – tu su vlažne maramice da nam reše problem. Ima zaista bezbroj situacija u kojima ih koristimo. Takođe se velika pakovanja vlažnih maramica mogu pronaći u svakom automobilu u kojem se voze mališani, jer se i tokom putovanja može desiti mnogo “musavih” situacija kada su nam vlažne maramice “najbolji prijatelji”.

kako se koriste vlazne maramice

Mame ih vrlo često imaju i u kuhinji ili trpezariji, gde se beba hrani. Naročito su praktične kada beba počne sama da jede. U tim situacijama hrane bude svuda okolo, pa vlažne maramice najbrže i najefikasnije očiste ostatke hrane sa lica, ručica ili sa stolice za hranjenje.

Šta je važno da znate kada birate vlažne maramice za bebu?

Najvažnije je da čitate deklaraciju. Vlažne maramice, kao i svi proizvodi namenjeni bebama, moraju da budu dermatološki testirani. Vlažne maramice nemojte birati po mirisu, jer su najbolje za bebe upravo one koje – nemaju miris. Mirisi i različiti losioni koji se dodaju u vlažne maramice mogu da izazovu alergije, naročito kod dece sa osetljivom kožom koja je sklona alergijskim reakcijama. Najbolje je da vlažne maramice bud una bazi čiste vode, jer smo već konstatovali da voda najbolje čisti uprljanu bebinu kožu. Vodite računa da maramice budu proizvedene 100% od viskoze, jer su takve maramice bolje i za bebinu kožu ali i za prirodnu okolinu. Osim toga, pogledajte koje sve sertifikate kvaliteta imaju vlažne maramice koje birate, zato što sus vi oni garancija njihovog kvaliteta i bezbednosti.

Najbolje vlazne maramice

Baby vlažne maramice nakon upotrebe nemojte nikada bacati u toalet šolju. Uvek ih odložite u kantu ili kesu za smeće. Nemojte ih koristiti nikada više puta, nakon svakog čišćenja ih bacite. Prilikom menjanja pelena obično vam neće biti dovoljna jedna maramica, već nekoliko komada.
Olakšajte sebi svakodnevnicu upotrebom vlažnih maramica, ali vodite računa da izaberete one koje neće naškoditi Vašoj bebi. Zato su najbolje vlažne maramice za negu bebe upravo Bambo vlažne maramice.

Pin It on Pinterest

Share This