ZAPOčnite PRVU KUPOVINU SA 10% POPUSTA UZ KOD “BAMBOWELCOME”

Za mnoge porodice noćno mokrenje kod dece predstavlja tabu temu. Ali, za dečije dobro, želimo da vas ohrabrimo da o ovom problemu otvoreno razgovarate. Deca ovo čine potpuno besvesno i bez ikakve namere. Za većinu dece to je samo još jedna faza odrastanja koju ne mogu kontrolisati. Osim toga, noćno mokrenje je povezano sa mnogobrojnim „mitovima“. Hajde da probamo da demistifikujemo neke od njih.

Deca mokre noću zato što imaju čvrst san

Netačno: Ne postoje naučni dokazi koji potvrđuju ovu tvrdnju. Naime, rađeni su i eksperimenti sa dve grupe dece, koja imaju i koja nemaju problem sa noćnim mokrenjem. Zaključak je da nema razlike u čvrstini sna ove dve grupe. Nijedno dete se nije budilo kada bi mu se tokom noći napunila bešika.

Noćno mokrenje je nasledno.

Tačno: Ako ste Vi kao dete mokrili u krevet, šansa da se ovaj problem pojavi kod Vašeg deteta je 5-7 puta veća.

Deca koja mokre u krevet imaju mentalni problem.

Netačno: Deca koja imaju problem sa noćnim mokrenjem ne razlikuju se psihološki od ostale dece. Uzroci mogu biti različiti, ali ovaj problem obično se sanira vremenom, ili uz adekvatan tretman.

Deca koja mokre u krevet ne vode računa i rade to namerno.

Netačno: Nijedno dete ne želi i ne voli da se probudi mokro u sred noći i nijedno dete ne piški u krevet namerno. Ima više mogućih uzroka noćnog mokrenja. Potrebno je otkriti ih kako bi dete imalo kvalitetan i miran san tokom noći. I, naravno, pomoći mu odabirom kvalitetnih, diskretnih, pouzdanih noćnih gaćica, kakve su Bambo Dreamy noćne gaćice, posebno dizajnirane za devojčice, a posebno za dečake.

mokrenje u snu

Skoro sva deca će prerasti ovaj problem.

Tačno: Većina dece će do svoje 7.godine prevazići ovaj problem. I nemojte da paničite ako potraje malo duže. Kod malog procenta dece, kod svega 1-2%, ovaj problem se može prolongirati do puberteta.

Deca mokre u krevet zato što su roditelji nemarni.

Netačno: Iako ovaj problem jednako može da frustrira i decu i roditelje, niko nije kriv. Zbog toga ni deca ni roditelji ne treba da imaju osećaj krivice.

Deca koja koriste noćne gaćice kasnije će prestati da mokre u krevet.

Netačno: Za ovu tvrdnju nema dokaza. Ako se desi da nekoliko noći zaredom noćne gaćice budu suve, ohrabrite svoje dete, neka spava bez njih. Noćne gaćice Bambo Dreamy, koje su izrađene od fine celuloze, koje ne šuškaju prilikom pokreta i ne izazivaju iritacije, jer ne sadrže losione, veštačke boje i parfeme, odlična su podrška Vašem mališanu tokom noći. Dete će se osećati sigurno, bezbedno, a samopouzdanje mu neće biti narušeno.

Noćno mokrenje može da ima veze sa dečijom ishranom.

nocno mokrenje i ishrana

Tačno: Ako dete ne unosi dovoljno tečnosti tokom dana i ne unosi dosta vlakana, može da dođe do konstipacije (zatvora), što povećava šansu za noćno mokrenje.

DA LI STE ZNALI?

● Noćno mokrenje je normalna pojava i pogađa milione dece širom sveta. Pretpostavlja se da 1 od dvoje dece ponekad mokri u krevet u prvom razredu osnovne škole.
● Većina dece kontroliše svoju bešiku tokom noći u uzrastu od 3-5 godina, a prosečno 25% četvorogodišnjaka piški u krevet tokom noći.
● 20% petogodišnjaka piški u krevetu tokom noći.
● 10% sedmogodišnjaka pokvasi krevet više od 3 puta nedeljno.
● 70% dece preraste ovaj problem do 7.godine. 90% dece uzrasta 7 godina kontroliše uspešno svoju bešiku i danju i noću.
● Ovaj problem češće pogađa dečake nego devojčice.

Pin It on Pinterest

Share This