Astma Allergi Danmark sertifikat podrazumeva da BAMBO eko pelene za bebe ne sadrže dodate veštačke mirise, formaldehide, optičke izbeljivače, dodatke i nefunkcionalne sastojke, alergene, senzitivne ili irititirajuće substance sa EU liste, substance štetne po zdravlje ili okolinu.

Kako Astma Allergi Danmark sertifikat pomaže da beba izbegne pelenski osip?

Svi sertifikati koje imaju BAMBO eko pelene su bitni, ali ovaj je verovatno najvažniji sertifikat što se tiče bezbedne upotrebe pelene. Pored toga što su pelene dermatološki ispitane, ovo je dodatna kontrola sastojaka koji se nalaze u peleni. Ta eksterna kontrola podiže nivo sigurnosti upotrebe Bambo pelena na viši nivo. Iz tog razloga mogućnost da dođe do pojave pelenskog osipa svodi na minimum.

Fabrika u Danskoj strogo kontroliše ulazne sirovine, kao i sam proces proizvodnje. Oni se vode preporukama koje su sirovine bezbedne za proizvodnju pelena, kao i da ne sadrže alergene u svom sastavu. Astma Allergi Danmark udruženje pomaže savetima i dodatnim kontrolama. Ispoštovani su svi zahtevani standardi od strane Astma Allergi Danmark udruženja iz Danske. Bambo eko pelene su zahvaljujući tome zaslužno dobile ovaj prestižni sertifikat.

Bambo eko pelene su bile prve pelene koje su dobile ovaj sertifikat. Trenutno ima sve više drugih brendova pelena na “zapadnom” tržištu koji nose tu oznaku. Fabrika Abena iz Danske je lider u podizanju standarda u proizvodnji pelena za bebe. Stoga u budućnosti očekujemo još novih sertifikata koji će dati dodatnu sigurnost roditeljima kad biraju proizvode za svoje dete.

Da li je to sertifikat samo za pelene?

Osim pelena Astma Allergi Danmark kontroliše i ostale proizvode koji se koriste u domaćinstvu, a ispunjavaju navedene standarde. Ovaj sertifikat se izdaje u Danskoj, ali  mogu da ga dobiju i proizvodi iz drugih zemalja ukoliko ispunjavaju zadate kriterijume. Svaka dodatna kontrola proizvoda je dodatni benefit za kupca jer više nezavisnih sertifikacionih kuća daje veći kredibilitet svakom proizvodu.

Astma Allergi Denmark sertifikat garantuje bezbednu upotrebu Bambo eko pelene

Pin It on Pinterest

Share This